Jezik

eng

Pratite nas

Preminuo je Srđan Koljević

Srđan Koljević, scenarista, reditelj i profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, preminuo je u 56. godini. Režirao je 3 filma (Sivi kamion crvene boje, Žena sa slomljenim nosem, Branio sam Mladu Bosnu), a bio je autor ili saradnik na scenariju za veliki broj filmova koji su ostvarili zapažene rezultate u bioskopima i na festivalima - Klopka, Stršljen, Krugovi, Otac, Nebeska udica, Kaži zašto me ostavi…

Sa Melinom Koljević je bio ko-scenarista filma "Klopka", u režiji Srdana Golubovića, koji je prvi srpski kandidat za nagradu Oskar koji je ušao u uži izbor od 8 filmova.

Na 43. FEST-u, u okviru nacionalne selekcije Srpski film, Srđan Koljević je dobio nagradu za najbolji scenario za film Branio sam Mladu Bosnu. Prilikom preuzimanja nagrade, Koljević se zahvalio i rekao kako su mnogi od nas odrastali na FEST-u i da je radost dobiti nagradu kada on postane takmičarski festival.

Međunarodni filmski festival - FEST izražava duboko žaljenje povodom smrti Srđana Koljevića, vrednog filmskog stvaraoca koji je za sobom ostavio kultna dela po kojima ćemo ga pamtiti.