Jezik

eng

Pratite nas

Džarmušov "Paterson" na FEST-u

Film Paterson, najnoviji film čuvenog američkog reditelja, najznačajnijeg predstavnika nezavisnog američkog filma, Džima Džarmuša, biće prikazan u okviru ovogodišnjeg FEST-a. Džarmuš, sa kojim je beogradska publika imala mnogo prilika da se susretne, najpoznatiji je po ostvarenjima Noć na zemljiPod rukom zakona iSlomljeno cvećePaterson je prvi igrani film Džima Džarmuša još od 2013. godine I filma Samo ljubavnici opstaju, koji je takođe prikazivan na FEST-u 2014.

Paterson prati priču o istoimenom glavnom junaku, sanjaru, pesniku i vozaču autobusa u istoimenom gradu (Paterson) u Americi. Dok Paterson uživa u svakodnevnoj rutini vožnje autobusa i pisanja poezije u svoju svesku, svet njegove supruge Laure se iz korena menja. Pomalo neobična romansa između glavnih junaka i situacije i humor karakterističan za svet Džima Džarmuša, obećavaju još jedno uživanje za njegove ljubitelje, ali i priliku da se i gledaoci koji nisu bili u prilici da gledajuDžarmušova ranija ostvarenja upoznaju sa njim.

Adam Drajver, jedan od najtraženijih holivudskih glumaca mlađe generacije, tumači naslovnu ulogu u filmu. Za Džarmuša je karakteristično što često sarađuje sa poznatim glumcima, daje im uloge nekarakteristične za njih i izvlači njihov maksimum, prikazujući nam fantastičnu glumačku transformaciju poput one Bila Mareja u filmu Slomljenom cvećuPored njega, tu je i mlada i perspektivna iranska glumica Golshifteh Farahani koja sve češće dobija priliku u holivudskim filmovima A produkcije. Pored njih, u glumačkoj podeli je i veliki broj epizodista karakterističnih za filmove Džima Džarmuša.

 

Trejler možete pogledati ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=m8pGJBgiiDU

 

PROJEKCIJE:

02MAR, Vreme: 19:00 ,Cena: 400 RSD. Sava centar

03MAR, Vreme: 11:00, Cena: 300 RSD, Sava centar

05MAR, Vreme: 17:30, Cena: 350 RSD, Dom omladine

06MAR, Vreme: 17:00, Cena: 250 RSD, Centar za kulturu Vlada D

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe